totaaltraining: conditie

Een goede conditie is de basis van onze gezondheid. Ons lichaam floreert het best met een matig intensieve training waarin we regelmaat opbouwen. Bij MOFIT ervaar je hoe heerlijk het is om te bewegen.

In onze training zie je geen vertrokken gezichten en hoef je niet ‘af te zien’. Wel is het goed je hart-longsysteem te stimuleren door even ’te pieken’… daar is ons lichaam op gebouwd, maar dan wel binnen je grenzen. Ieder op zijn of haar eigen manier.

Als je gedurende lange tijd investeert in je conditie, zal je weerstand verhogen en zul je op alle fronten meer vitaliteit ervaren, ook als je ouder wordt. Bovendien: mensen met een goede conditie zijn minder vatbaar voor stressklachten.

Respecteer je grenzen
De trainingen zijn gericht op aandacht voor lichaam en geest. Het is belangrijk de verbale communicatie te beperken. Voorkom een te hoge fysieke inspanning. Ga uit van je eigen niveau van trainen, de energie van het moment. Neem een lichtere vorm aan als een oefening te zwaar blijkt en/of neem even de tijd om te herstellen in een makkelijke houding. Het gaat om de kwaliteit van bewegen, het respecteren van je grenzen, concentratie en innerlijke rust.

zie ook
ontspanning
ademhaling
voor wie?
ga terug naar totaaltraining