lesopbouw

Een MOFIT-training bestaat uit vijf verschillende onderdelen en duurt 75 minuten oftewel vijf kwartier.

 • warming up
  We beginnen met een warming-up waarbij we spieren, pezen en banden warm maken en op lengte brengen. We maken de gewrichten soepel om vervolgens ontspannen te beginnen aan de training. Het ‘denken’ maakt plaats voor het ‘voelen’. Tijd voor je eigen ‘time-out’.
 • totaaltraining
  Afwisselend activeren we spiergroepen van romp en ledematen, doen loop- en springoefeningen en sluiten iedere serie af met een korte herstel- en balans oefening. Ook het gebruik van de ademhaling komt hierbij steeds terug.
 • intervaltraining
  Korte loop- en sprintoefening die ons in staat stelt ons uithoudingsvermogen op te bouwen en ons hart-long systeem te stimuleren.
 • yoga
  Met de Yoga oefeningen verbinden we onszelf met onze innerlijke energie. We verkennen onze fysieke mogelijkheden en trainen onze lichaamsbeheersing met onze volle aandacht en concentratie.
 • mindfulness
  We sluiten af met het ervaren van totale fysieke en mentale ontspanning met de focus op de ademhaling en de aanwezigheid in het hier en nu. Een oefening die het concentratievermogen verbetert, onze hartslag en bloeddruk verlaagt en ons leert hoe we in het dagelijks leven om kunnen gaan met gevoelens van onrust en stress oftewel de cooling-down.