wist je dat…

….. er steeds meer aandacht is voor een gezonde levensstijl? Sport is hierbij niet weg te denken.
….. je door te sporten slimmer wordt én tot twintig procent sneller leert? Het geheim zit in de verhoogde bloeddruk, die meer zuurstof naar je hersenen stuurt. Dat leidt er dan weer toe dat de hersengebieden voor geheugen, plannen en multitasken groeien.
….. investeren in een actieve levenstijl loont? Niet alleen lichamelijk en geestelijk, maar ook financieel. Voldoende beweging levert een besparing op van zo’n € 677 miljoen aan medische kosten in Nederland.
….. beweging effect heeft op je slaap? Je slaapt dieper als je vier keer per week een uurtje beweegt.
….. je geheel vrijblijvend en gratis aan een MOFIT-proefles kunt deelnemen? In deze 75 minuten krijg je een goed beeld van een MOFIT-training. ?
….. je een betere kans op een baan hebt wanneer je sport? Steeds meer mensen worden gestimuleerd om te bewegen of te sporten voor ontspanning, gezondheid, sociale contacten, revalidatie of therapie. Kortom: sporten is hot!
….. een MOFIT-training bestaat uit vijf verschillende onderdelen van elk een kwartier?
….. de meeste Nederlanders in hun leven lid zijn van een of meerdere sportclubs?
….. sporten je een minder moe gevoel geeft na een drukke dag op het werk of in het huishouden? Beweging is net wat je nodig hebt om meer energie te krijgen.
….. bewegen je immuunsysteem zo’n boost geeft dat je er beter in slaagt bacteriën en virussen de baas te blijven? Wie sport, heeft tot een derde minder verkoudheden. Dit werkt wel alleen als je je lichaam niet uitput: doe dus ook af en toe aan gematigde beweging zoals wandelen of yoga.
….. je in een half uurtje intensief bewegen al meer dan 300 calorieën verbruikt?
….. beweging een opgeblazen gevoel vermindert en je slanker doet voelen? Dat komt door de snellere hartslag en ademhaling, wat de beweging van de darmen stimuleert. Zo voorkomt het ook constipatie en gasophopingen.
….. MOFIT een afkorting is van Mentale Ontspanning, Fysieke Inspanning en Totaaltraining en werkt vanuit een combinatie van Oosters en Westers gedachtegoed? Het is een mengeling van oefeningen uit de Fitness-, Pilates-, Yoga-, en Mindfulness-theorie voor een gezonde geest in een gezond lichaam.
….. naast poetsen en flossen ook beweging een belangrijke rol speelt in het behouden van gezonde tanden? Vooral de kans op parodontitis vermindert door te bewegen, omdat beweging infecties tegengaat.
….. wie beweegt, een kwart minder last heft van klachten als pijn of stijfheid in knieën, schouders, rug of nek? Sporten maakt endorfines, een soort natuurlijke pijnstillers, in het lichaam los.
….. wat goed is voor het hart, ook goed is voor de ogen? Oogziektes, gerelateerd aan veroudering, kunnen tot 70 procent afgeremd worden door een actieve levensstijl.