ervaringen gedeeld…

Onderstaand enkele reacties die wij ontvingen van enthousiaste deelnemers. Ben jij ook een gemotiveerde MOFIT-sporter en wil je jouw waardering delen? Laat het ons weten.

“In MOFIT heb ik gevonden waar ik al een tijdje naar op zoek was.”

Enige tijd geleden was ik op zoek naar een nieuwe sport. Ik wilde niet naar een sportschool en liever ook niet naar een soort aerobic waar ik diverse pasjes moet onthouden. Ik moest wel met een voldaan gevoel naar huis gaan. Uiteindelijk ben ik bij MOFIT terecht gekomen. Wat ik zo leuk vind aan de lessen, is dat het elke week anders is. Zowel qua oefeningen als de muziek waarop gesport wordt. Grondoefeningen met en zonder gewichtjes, oefeningen voor het verbeteren van de conditie, intervaltraining, yoga en ontspanning. En, je hoeft niet in een trendy sportoutfit te verschijnen. De sfeer in de groep is heel goed. Niemand let op elkaar, dus je kunt echt meedoen zoals jij dat wilt en hoe fanatiek je wilt. Kortom, in MOFIT heb ik gevonden waar
ik al een tijdje naar op zoek was.

Marion Schroeder

            

“Het verbaast mij dat er zo weinig mannen zijn.”

Eindelijk is het weer woensdagavond! Na jaren intensieve sport te hebben beoefend, van judo tot hardlopen, tennis en fitness maar ook tai-chi en chi-gong is dit nu een heerlijke mix van intensieve training compleet met haltertjes, interval, training, stretching en ontspanning. Dit gegeven op heerlijke muziek en door een altijd enthousiaste Katja die met een smile en pure passie deze training tot een belevenis maakt. Het verbaast mij dat er zo weinig mannen zijn.
Frank van der Hoven

                        

“Als ik mij niet vergis ben ik aan mijn derde of vierde seizoen bezig.”

Op de eerste plaats respect voor het feit dat die “ouwe gekken” iedere week worden gemotiveerd om zich voor honderd procent in te zetten. Dit geeft aan dat we er plezier in hebben. Ik ben blij dat ik de advertentie van MOFIT destijds heb gelezen en een proefles heb genomen. Als ik mij niet vergis ben ik aan mijn derde of vierde seizoen bezig. Ik kijk er iedere week weer naar uit. Wat MOFIT in mijn ogen zo leuk maakt is dat het een les voor zowel mannen als vrouwen en voor alle leeftijden is. Daarnaast worden wekelijks, onder begeleiding van leuke muziek, spieren getraind waarvan je het bestaan niet eens kent. Ik merk dat je na verloop van tijd je eigen grenzen gaat verleggen, om vervolgens met totale ontspanning te eindigen. Iets wat soms iets te letterlijk wordt genomen, wanneer ik na een intensieve les tijdens deze ontspanning spontaan in slaap val. Kortom, heerlijk om je wekelijks vijf kwartier los te kunnen maken van je dagelijkse bezigheden, samen met een leuke groep.
Pol

                                                      
                                

“Door de afsluiting met yoga en diepe ontspanning kom je helemaal tot rust.”

Nadat ik borstkanker heb gehad heb ik vijf jaar met lotgenoten gesport. Het grootste gedeelte bestond uit fitness, wat ik niet echt leuk vond. Omdat ik die vervelende periode van mijn ziekte en het herstel achter mij wilde laten, ben ik hiermee gestopt. Omdat mijn zus heel enthousiast was over MOFIT, ben ik met haar gaan sporten. Dat is mij vanaf het eerste moment heel goed bevallen. Het fijnste vind ik de afwisseling. Het zijn veel verschillende oefeningen die afgewisseld worden met ontspannen op de grond liggen. De muziek ondersteunt dit. Door de leuke muziek gaan de oefeningen veel makkelijker. Het lijkt soms net of we aan het dansen zijn. Ik word er vrolijk van. Door de afsluiting met yoga en de diepe ontspanning kom je helemaal tot rust.
Liesbeth Burggraaff

“Niemand wordt geprezen of verbeterd, je sport binnen je eigen mogelijkheden.”

MOFIT geeft mij altijd energie; je vertrekt thuis soms met tegenzin, maar je komt er altijd beter van terug. Waarom? Het is een leuke groep mensen onder wie geen competitie bestaat. Niemand wordt geprezen of verbeterd, je sport binnen je eigen mogelijkheden. De afwisseling tussen inspanning, ontspanning, warming-up en stretchen zorgen dat ik de dag erna geen last van spierpijn heb. Bovendien bevordert de afwisseling tussen stevige inspanning en totale ontspanning de flexibiliteit, wat ook in het dagelijks leven een broodnodige psychische eigenschap is. Het sporten geeft mij nog meer voldoening nu ik weet dat wetenschappelijk vaststaat dat niets zo goed is voor ouder wordende hersenen dan een vorm van fitness. Ik hoop nog lang te MOFIT-ten onder jouw leiding!
Marie-Rose Van de Wall

                                                      
                                     

“Steeds is het weer een zelfoverwinning om spieren, hart en longen de noodzakelijke oppepper te geven.”

Als schoolvoorbeeld van de ambtenaar die de hele dag achter een bureau zit en bezig is RSI te ontwikkelen moet ik mij elke week weer ertoe zetten om te gaan MOFIT-ten in plaats van thuis onderuit te gaan hangen. Steeds is het dan weer een zelfoverwinning om spieren, hart en longen de zo noodzakelijke oppepper te geven en na afloop te genieten van een heerlijke ontspanning!
Jan Wensink

                       
                                                            

“Elke keer weer een plezier om naar de training te komen.”

Leuke oefeningen, veel afwisseling, leuke muziek, gezellige mensen en elke keer weer een plezier om naar de training te komen.
Lieke Boven

            

“De afwisseling van inspanning, ontspanning en coördinatie is voor mij de ideale mix.”

Ik dacht dat het met mijn bewegen wel goed zat. Het motto van MOFIT “bewegen doet wonderen” heb ik ervaren als een lange avontuurlijke reis. Werd op andere reizen mijn uithoudingsvermogen erg op de proef gesteld; nu heb ik tot mijn verbazing veel meer energie. Hierdoor kan ik meer uit mijn reis halen. Door de afwisselende werkwijze bij MOFIT, het enthousiasme van de docenten en door de muziek, gaan de oefeningen makkelijker. De afwisseling van inspanning, ontspanning en coördinatie is voor mij de ideale mix.
Maria Gustings

                              
                                    

“Het plezier in deelname aan MOFIT heeft me gestimuleerd om meer te bewegen.”

Door MOFIT kom ik er na 45 jaar een hekel te hebben gehad aan sport, achter hoe fijn bewegen kan zijn. Met veel plezier kom ik nu al weer een aantal jaren naar de les. Het plezier in deelname aan MOFIT heeft me gestimuleerd om meer te bewegen, te genieten van een wandeling of een zwemles. Kortom, een ontdekking. En dat terwijl ik toch al weer bijna 50 ben.
Sandra Huitink

                    

“Het fijne aan MOFIT is de afwisseling tussen werken en rusten.”

Het is nu mijn derde seizoen MOFIT. Nadat ik een aantal jaren verknocht was aan aerobics, heb ik in 2010 gekozen voor MOFIT. Aerobics vond ik op het einde toch wel afmattend. MOFIT is er voor jong en oud. (Ik ben inmiddels ook geen jonkie meer met mijn 53 jaar.) Het fijne aan MOFIT is de afwisseling tussen werken en rusten. Vooral de yoga-oefeningen en de totale ontspanning op het einde. Het aller fijnste na een avondje MOFIT is mijn nachtrust. Ik slaap altijd als een roosje. Ik vind dit altijd een heel bijzondere ervaring.
Brigitte van der Mark

                                              

                     

“Dat is voor mij een teken dat ik eindelijk mijn sport heb gevonden!”

MOFIT is voor mij de ideale sport. Vroeger heb ik aan yoga gedaan. Ook heb ik op badminton, klassiek- en jazzballet gezeten. Toch ontbrak het daar telkens aan iets. Bij yoga vond ik dat mijn conditie te weinig vooruit ging. Bij jazzballet was het alleen maar bewegen. Ik hou niet van competitie. Dus badminton was het uiteindelijk ook niet. Met MOFIT bepaal je zelf hoe goed je je best doet. Als je een week even wat minder energie hebt, doe je het gewoon wat rustiger aan. Er is afwisseling in de oefeningen, zodat het helpt je conditie te verbeteren. Ook aan je lenigheid en je mentale fitheid wordt gewerkt. Je rent, werkt met gewichtjes, stretcht en er is een yoga-onderdeel bij. Doordat de muziek is het bewegen afwisselend, opzwepend en ontspannend. Het lijkt soms meer op dansen dan op sporten. Aan het eind is er altijd een ontspanningsoefening. Deze maakt dat ik helemaal relaxed thuis. Ik MOFIT inmiddels al vele jaren en dat is voor mij een teken dat ik eindelijk ‘mijn’ sport heb gevonden!
Anne-Marie Spruyt

                                                            

“Jij geeft de lessen met zo’n liefde en inzet. Dat inspireert enorm!”

Waarom ik voor het tweede seizoen bij MOFIT ben? Ten eerst omdat ik het geboden programma zeer afwisselend vind en dat houdt de spanning erin. Ten tweede spreekt mij aan dat alles op muziek is; dat stimuleert mij enorm! Jouw muziekkeuze is erg leuk. Als laatste punt, en zeer belangrijk, vind ik dat jij de lessen met zo’n liefde en grote inzet geeft. Dat inspireert enorm!
Astrid Zeguers